21 August 2009

Rafael Zupančič - Raf, bravo 0 točk

Ne vem, če mi je všeč pristop, ki ga ima Rafael Zupančič - Raf, na svojem blogu:
http://www.rtvslo.si/blog/rafael-zupancic-raf/odgovor-na-vabilo-na-maso-drustva-vita/29834
Objavlja samo pozitivne komentarje in hrati razkriva e-maie drugih oseb, slednje je tudi kaznivo dejanje.
Glede prvega seveda ni nič narobe, toda s tem dovoli glas le enemu delu bralcev, osebno bi se z njegovim pisanjem še strinjal, če bi imelo podlago. Toda, ker menim, da je v povezavi z e-mailom, na katerega cilja, preprosto besedičenje, ga ne morem jemati resno.
Razkrivanje e-naslovov drugih oseb pa je popolnoma nedopustljivo in obžalovanja vredno. Toliko o varnosti interneta! Kje si Zvezdan Martič?

1 comment:

Biško said...

Tavelatix...serbus sem Jagger z blogov in prosim v svoj blog na MMC objavi sledeč komentar spodaj ali kakor meniš..lp Biško..

Ponavljam poanta bloga ni vsebina bloga Rafa, temveč njegovo nedopustno dejanje objave zasebnih podatkov.
Raf je prejel osebno in zasebno sporočilo in bi se lahko nanj odzval po zasebni poti in tudi javno, a brez spiska in seznama mailov, ki so zasebni podatki.

Da pa nikoli dosedaj ni javno objavljal imen drugih in kršil pravila MMC prav tako ni res, javno je objavljal imena in priimke določenig blogerjev, brez njihove privolitve in jim grozil s klufutanjem ali pa s tožbo.
Prav tako ni res, da ni nikoli žalil vernikov, celo javno je objavljal pozive vladi RS, da se vzame temeljne in zakonske pravice, starejšim državljanom, ki so v oskrbi domov za ostarele s koncesijo, samo zato ker so verni.

Toliko o tem, zadeva z objavo podatkov pa kazniva in MMC je dolžna ukrepati in sankcionirati sramotni in bedni izpad svojega gosta portala.