03 March 2009

Od Soče do Korna

Masovna – Zavod neinstitucionalne kulture in Klub 13. brat predstavljata kompilacijsko zgoščenko glasbenih zasedb iz širše okolice Nove Gorice, katere namen je čim širši javnosti predstaviti njihovo glasbo.
Potem ko je bil v lanskem objavljen razpis za udeležbo pri tem projektu, so izbrane skupine jeseni 2008 posnele svoje stvaritve v Multimedijskem centru Mostovna. Do končnega produkta je preteklo še nekaj Soče in Korna, vendar se je tokrat splačalo tudi malo počakati. Po mnogih letih smo ponovno dobili nabor mladih glasbenih skupin, ki ustvarjajo v tem trenutku, na tem prostoru. Večina jih je širši javnosti neznanih, nekaj zaradi začetnih korakov, nekaj zaradi nekonvencionalnosti njihove godbe. Vsekakor si vsak od udeležencev zasluži pozornosti med raziskovalci in ljubitelji drugačne glasbe. Tako z obiskom njihovih koncertov, kot tudi s poslušanjem omenjene zgoščenke.
Komade lahko poslušate na tej povezavi!
Kompilacija je bila javnosti predstavljena 28. februarja na koncertu na Mostovni v Novi Gorici. Nastopili so: A Murder Theory, Haron, Nervous Stompin', Pigs Parlament, Red Orange, Shallow End, Valterap in Veto.
Vabljeni k ogledu nekaterih nastopajočih na februarski predstavitvi kompilacije na Mostovni!
Najhrupnejši del ekspedicije predstavljajo A Murder Theory in Shallow End, ki ponujajo mešanico metala in hardkora. Podobno, vendar z dodatnimi vložki hip hopa, nastopajo Veto. Haron so bolj zagledani v temne strani življenja in njihov psihadelični metal zvok vabi v stanje meditacije posebne vrste. Pigs Parlament in Red Orange prisegajo bolj na pankerske zvoke, ob tem da so prvi agresivnejši, drugi pa bolj melanholični. Nervous Stompin' prinašajo bolj vesele ska rock ritme s prijetnim ženskim vokalom. Valterapa ni potrebno posebej predstavljati, saj ima s svojim samosvojim hip hopom že veliko poslušalcev.
Poleg nastopajočih so na zgoščenki prisotni še eksperimentalni trip hopaši Analog Supply, death metalci Evenrain in black metal projekt Ravenblack.

Vabljeni k ogledu nekaterih nastopajočih na februarski predstavitvi kompilacije na Mostovni!

Komade lahko poslušate na tej povezavi!

No comments: