21 February 2008

Odprto pismo Michaelu Jacksonu

Dragi Michael Jackson, tvojemu glasbenemu ustvarjanju sledim že več let. Leta 1988 sem odpotoval v Munchen na takrat tvojo uradno zadnjo turnejo. Seveda so sledile še druge, pač, to je show biznis, in to je meni jasno.
Spomnim se, kako si na enemu izmed koncertov v Aziji dehidriral in si bil primoran odpovedati nekaj nastopov. Leta 1993 so te prvič obtožili spolnega nadlegovanja mladoletnika. Letos pa se je stvar ponovila... Tokrat naj bi se spolno izživljal nad bolanim mladoletnikom. Seveda si v obeh primerih vse obtožbe zanikal. V prvem primeru ni prišlo do tožbe, ker si z več milijoni dolarjev, vse akterje utišal. Kot si sporočil, se to ne bo ponovilo, ker nočeš biti več grešni kozel za podobne primere, saj si nedolžen, kot sam praviš. Toda ne glede na to, kaj bo pisalo v obtožnici, ki ti jo bodo izročili 9. januarja 2004, imam zate izjemno mamljiv predlog. Vabim te pod okrilje Mostovne!
Izjemna ponudba, ki te bo rešila vseh tegob in ti ponudila nov začetek! Kot morda tudi sam veš, je Mostovna prostor, kjer se predstavljajo predvsem alternativni umetniki in se vrti glasba, ki jo drugače ne vrti MTV. V današnjem času pa tudi tebe ne vrti več MTV, počasi postajaš alternativni glasbenik in zato je Mostovna idealen prostor zate! Na Mostovni boš tako lahko srečal glasbenike lokalne skupine Pizda materna in morda boste ustvarili skupaj komad.
Na Mostovni ti ne bodo težili za podpise in te ne bodo lovile mladoletnice, ker to ni v naši navadi. Nova Gorica je namreč na robu ruralnega področja in neke mentalitete ne moreš kar tako spremeniti.
Na Mostovni te ne bodo zajebavali zaradi tvojega obraza, morda zato, ker si tudi ti marjetica! Na Mostovni boš lahko gledal splater filme, poslušal "hard core" skupine v prazni dvorani in če ne boš imel dovolj, te bomo peljali pred "Cyberijo", kjer ti bodo pridni ljudje z veseljem zvili joint!
Radio Mostovna pa ti ponuja tvoje okno v svet! V vsaki oddaji boš imel svojih 10 minut, kjer boš lahko povedal vse, kar boš želel, nihče te ne bo cenzuriral.
In če te bo slučajno Rok zajebaval, ga bom jst pretepel zate! Tako, Michael, če želiš stran od oseb, ki ti hočejo pobrati denar, pridi k nam! Na Mostovni bomo zagotovo našli prostor za dva jogija, kjer boš lahko počival! Če pa se boš dolgočasil, bom rekel Roku, naj te obišče!

Zgodba je bila objavljena v občasniku Masinfo.

No comments: