19 September 2009

Otvoritev nove sezone Mostovne

2. oktobra 09 se odpirajo vrata Mostovne! Dogajanje se bo začelo v Galeriji Tir, kjer bo ob 20. uri otvoritev slikarske razstave Aleksandra Pece. V nadaljevanju pa bodo nastopile skupine Kennybal Smith, Pigs Parlament in Real Life Version. Za primerno reggae-dancehall-dub glasbeno vzdušje bo poskrbel DJ Peteroots.

Kennybal Smith
Domača stran skupine Kennybal Smith.
Oglejte si videoposnetek nastopa Kennybal Smith live at Mostovna 05-10-07.

Kennybal Smith so bend iz novogoriškega konca, ki svoja družbeno angažirana besedila sporoča s pomočjo punk rocka in hardcora. Dejavni so že več let, v tem času pa so izdali svoj prvenec in odigrali nemalo koncertov.
Kennybal Smith so nastali na pogorišču primorskih skupin Straightforward in Krik Disneylanda. Z delovanjem so začeli leta 2003 in sprva igrali predvsem ska punk, a so se kasneje po preusmerili v melodični punk rock in hardcore. Igrali so že v večini slovenskih klubov, tudi v sklopu turneje Resist Fashion, ki so jo izpeljali skupaj z ribniškimi Golliwog, poleg igranja v tujini pa so odpirali koncerte za skupine, kot so Lagwagon, Mad Caddies in Debeli precjednik. Decembra 2007 pa so v samozaložbi izdali svoj prvenec Small Actions – Big Reactions. V svojih besedilih se dotikajo predvsem družbenih in medosebnih tem.

Pigs Parlament
Domača stran skupine Pigs Parlament.
Oglejte si videoposnetek nastopa Pigs Parlament live at Mostovna 28-02-09.
Skupina prihaja iz Goriških brd, preigravajo pa hardcore/emocore, punk in reagge/ska.


Real Life Version
Domača stran skupine Real Life Version.
Oglejte si videoposnetek nastopa Real Life Version.

Skupino Real Life Version sestavlja pet članov. Njihovi začetki segajo v leto 2005. Glasbo, ki jo preigravajo prihaja iz njihovih src, izražajo pa lastna politična prepričanja. Njihov rock, hardcore/punk zvok je poudarjen z metal rifi. Njihov debi album se imenuje Resistance from within, ki je bil izdan v samozaložbi 1. januarja 2009. Promovirali so ga na številnih nastopih po Sloveniji in Evropi. Sodelovali so na Got Punk Tour 4 in na Resistance tour.

No comments: