24 February 2009

Smrt tišine

Naj mi kdo pomaga!

Želel sem le vedeti čemu je tišina podobna,
čemu je tišina...

Tišina me sedaj obdaja...,
v meni je.

Čutim jo,
kako mi mori možgane
in razjeda telo.

Zakaj? Zakaj je taka?

In kot strela z neba tišino ubije zvok.
Kot brzostrelka,
ki pomori ducate nedožnih.

Ostane le bojišče...,
z enim mrtvecem.

Tišina...,
naj ji kdo pomaga.


Povezave do prvega sklopa:
Raj naj počaka, Bogovi nama bodo sledili, Ona, Diva, Kdo si ti?, Še pomniš, Skala, Ti, Tvoje srce, Burja in ti, V morje, Ops, nepredvidljivost, Izobčenci, In, Danes sva eno, toda kje bova jutri, Bananin olupek, ali zakaj je več nisem videl
Povezave do drugega sklopa:
Vedno ne bi bilo vedno, Zato bi umrl, Smrt tišine

23 February 2009

Keep of Kalessin live at Mostovna

The fury has been building for years, Obsidian C. and his crew, has since the very beginning constantly worked hard, building the band's name brick by brick. From the flame was lit back in the mid nineties, it has taken Keep of Kalessin over ten years of dedication and hard work to get them where they are today.

Keep of Kalessin live at Mostovna I

Formed back in 1994 under the name of Ildskjaer, the band immediately caught the attention from several labels with their demo recording Skygger av sorg which directly resulted in two albums (Through Times of War & Agnen) released under the wings of the Italian label Avantgarde Music. Due to personal issues the original line-up of the band split up in 2000, but guitarist, composer and mainman Obsidian C. had set his goals for the band and was determined to continue composing material for a future release.

Keep of Kalessin live at Mostovna II

http://www.myspace.com/keepofkalessin

22 February 2009

Zato bi umrl

Če bil bi golob,
bi odletel,
tam kjer ljudje želijo živeti
in ne umreti, kot vsi poeti.

Če bil bi lisjak,
bi potoval,
čez širni moj gozd
in ne bi želel biti tvoj gost.

Če bil bi riba,
bi pel... pesmi svobode,
toda to bode,
saj riba ne poje.

Zato bi umrl.


Povezave do prvega sklopa:
Raj naj počaka, Bogovi nama bodo sledili, Ona, Diva, Kdo si ti?, Še pomniš, Skala, Ti, Tvoje srce, Burja in ti, V morje, Ops, nepredvidljivost, Izobčenci, In, Danes sva eno, toda kje bova jutri, Bananin olupek, ali zakaj je več nisem videl
Povezave do drugega sklopa:
Vedno ne bi bilo vedno, Zato bi umrl, Smrt tišine

19 February 2009

Noctiferia live at Mostovna

Remarkably, 2009 makes ten years since NOCTIFERIA started as full time playing artist. They make outstanding music, stylisticly combined to perfection. Last 10 years of NOCTIFERIA work has given us a code to the incredible musical innovations and stylisticly uncomparable art. NOCTIFERIA followed a straight path from 97'-03', and after the release of »Per Aspera« they knew the new time is coming. »Slovenska Morbida«, the third studio full lenght, was released in 2006 for Slovenian market. This is the album where NOCTIFERIA sealed their traditions, style and recognizable signs.

Noctiferia live at Mostovna I 06-02-09, Nova Gorica

Their style of modern sounding death metal was allways different with different influences from several cultures. With »Slovenska Morbida« they crossed all the barriers of traditional extreme death metal. Their album was recorded in The Abyss studios in Sweden, with the help of Peter Tagtren of Pain/Hypocrisy. Both words death metal and extreme metal have a big spectre and Noctiferia believes a lot has not been discovered yet, and that they are here to make their own rules and visions of how extreme metal should sound like. Slovenska Morbida was re-released in august 2008 in GAS teritorry for DanseMacabre records with additional three bonus tracks.

Noctiferia live at Mostovna II 06-02-09, Nova Gorica

http://www.myspace.com/noctiferia

16 February 2009

Facebook ni nevaren

Pred kratkim sem napisal odziv na blog Zvezdana Martiča. Odgovor objavljam tudi na mojem blogu.

Facebook ni nevaren. Nevarni so računalnišo neizkušeni ljudje, ki ga uporabljajo. Facebook združuje tiste, ki želijo deliti. Ostali naj se ga pa izogibajo.
Po zapisu Zvezdana Martiča je tudi internet nevaren, saj brez inteneta, ne bi bilo Facebooka. Po zgornjem zapisu je tudi profil na tem portalu nevaren, saj se tudi tu izmenjuje vse živo. Se posebej pa so nevarni ljudje, ki jim zaupaš mail.
Naj povem prigodo z osebo, ki operira na RTV MMC portalu. Ne bom je izpostavljal z imenom, je pa nevarna, saj je moj mail širila ostalim MMC uporabnikom brez mojega dovoljenja. In zakaj, ga je širila? Ker sem nekaj zmagal in ta dotična oseba ne zna uporabljati skrite kopije (SK) ali blind copy (BCC) in je skupinski mail razposlala vsem zmagovalcem, tako da so lahko vsi videli maile ostalih.
TO JE NEVARNO (strupeno)! Še posebej, če se s takšnimi zadevami ukvarjajo neizobraženi internetni uporabniki, ki povrhu vsega delajo na MMC portalu!!! Vedno bodo obstajali neizobraženi internetni uporabniki in iz tega sledi, da bo internet vedno nevaren, Facebook je le kamencek v morju. Kaj pa Myspace? Vsi so že pozabili, da ima ta portal vec uporabnikov od Facebooka. Facebook pa je le razvoj Myspacea. Zgleda, kot da je Facebook spremenil svet. Pa ga ni. Je le moderno, da si prijavljen tudi tam! Osebno nisem na med skoraj 400 prijatelji (95% le-teh poznam osebno, ostali so ustanove, klubi itd.), nikoli dobil še spotakljivih podatkov. Tako da ne vem, kje se skriva ta nevarnost Facebooka.
Bolje, kot da se straši z nevarnostmi Facebooka, naj se napiše kaj glede varnega delovanja na Facebooku. Zakaj ne nihče napiše članek: VARNA UPORABA FACEBOOKA? To naj bi bila domena urednikov in novinarjev, če je že Facebook nevaren. Vse to me spominja na rock glasbo, ki je tudi bila nekoč "nevarna" in je vsebovala subliminalna sporočila (sic!!!). Tu na MMC portalu nisem še opazil kaj podobnega.
Facebook podpira zasebnost. Če je nekdo pameten, si vključi mehanizme zasebnosti in tako onemogoči dostop do svojih podatkov tistim, ki jim ne zaupa. Facebook podpira Slovenščino, tako da je razumljiv vsem državljanom. Seveda pa je tisti, ki objavlja spotakljive podatke na Facebooku že v osnovi računalniški laik, saj je ta ista oseba gotovo objavljala iste podate tudi na ostalih portalih kot so Frendi in flirt, Netlog, itd. Teh portalov je malo morje, to, da se krivi ravno Facebook, pa je krivično. Zakaj si ne bi nekdo na Facebooku uredil pošten in prijeten profil, ki bi ga z veseljem pokazal delodajalacu? Moj je tak! Tako da glede tega nimam strahov. Če pa nekdo objavlja posnetke pijančevanja javno (Facebook ali Youtube), naj sam prevzame odgovornost za svoje početje. Kaj pa vsi tisti erotični portali? To pa ni nevarno?
Ponavljam, Facebook ni nevaren, nevarni so računalniško neizkušeni ljudje, ki ga uporabljajo.

Vedno ne bi bilo vedno

Vedno, vedno so ljudje lovili.
In vedno, ne bi bilo vedno,
če ljudje ne bi ubili!
Mati joče,
kri mu teče brezupno čer roke.
Raketa beži v naše oči,
da vidimo polno laži.

Vedno, vedno so ljudje lomili,
lomili sanje obzorja
in zaprli mu vrata življenja!
In kri le teče.
Nihče nič ne reče.

Slepi so vsi,
le psi še lajajo ponoči.


Povezave do prvega sklopa:
Raj naj počaka, Bogovi nama bodo sledili, Ona, Diva, Kdo si ti?, Še pomniš, Skala, Ti, Tvoje srce, Burja in ti, V morje, Ops, nepredvidljivost, Izobčenci, In, Danes sva eno, toda kje bova jutri, Bananin olupek, ali zakaj je več nisem videl
Povezave do drugega sklopa:
Vedno ne bi bilo vedno, Zato bi umrl